logo
امروز : پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۱۳
[ شناسه خبر : ۴۸۷۱۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیرکل صنایع و مراکز خطرزای سازمان پدافند غیرعامل:

هدف پدافند غیرعامل جلوگیری از بحران است

هدف-پدافند-غیرعامل-جلوگیری-از-بحران-است
مدیرکل صنایع و مراکز خطرزای سازمان پدافند غیرعامل گفت: در پدافند غیرعامل هدف جلوگیری از بحران‌های ناشی از توسعه نامتوازن شهری و گسترش جمعیت در اطراف مراکز صنعتی یا انبارهای مواد خطرناک است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ رحیم تقی‌پور در جلسه‌ شورای اداری شهرستان زنجان با بیان اینکه موضوع پدافند غیرعامل و ساماندهی مراکز پرخطر شهری در استان زنجان مورد بررسی قرار گرفت، اظهار کرد: سابقه شکل‌گیری این ساختار به سال ۱۳۸۲ زیر نظر ستاد کل نیروهای مسلح بازمی‌گردد و هدف اصلی آن کاهش آسیب‌پذیری کشور در برابر تهدیدات انسان‌ساخت و طبیعی و حفظ ایمنی شهروندان است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت‌های اجرایی، زمانی و مالی، این برنامه‌ها در گذشته به‌طور کامل محقق نشده بود، اما در سال گذشته دستورالعمل جامعی برای ساماندهی مراکز پرخطر شهری تدوین و ابلاغ شد، افزود: مطابق این دستورالعمل، نخستین گام شناسایی مراکز پرخطر در مناطق شهری و جمعیتی است؛ مراکزی که فعالیت آن‌ها در صورت وقوع حادثه می‌تواند تهدیدی برای مردم و زیرساخت‌های شهری ایجاد کند.

مدیرکل صنایع و مراکز خطرزای سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه پس از شناسایی، باید درجه‌بندی خطر انجام گیرد تا مشخص شود که کدام مراکز در اولویت جابجایی یا ایمن‌سازی قرار دارند، ادامه داد: در این فرآیند، کارگروه‌های استانی به ریاست استاندار و دبیری مدیرکل پدافند غیرعامل تشکیل می‌شوند و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، خدماتی و امدادی در آن حضور دارند.

وی گفت: هدف از این اقدامات جلوگیری از بحران‌های ناشی از توسعه نامتوازن شهری و گسترش جمعیت در اطراف مراکز صنعتی یا انبارهای مواد خطرناک است. 

تقی‌پور با تأکید بر اینکه برخی از این مراکز مانند مخازن نفتی یا صنایع شیمیایی در محدوده شهری قرار دارند و در صورت حادثه، احتمال تلفات انسانی و خسارات گسترده وجود دارد، عنوان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، سه ماه برای شناسایی اولیه و ۶ ماه برای اجرای اقدامات اصلاحی و ایمن‌سازی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در برخی موارد امکان جابجایی مراکز وجود ندارد، زیرا با محدودیت‌هایی نظیر تحریم، کمبود تجهیزات خاص و نیاز به فناوری‌های انحصاری مواجه هستند.

مدیرکل صنایع و مراکز خطرزای سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه باید طرح‌های اضطراری برای کنترل و مدیریت خطر تدوین و اجرا شود تا در صورت بروز حادثه، واکنش سریع و مؤثر صورت گیرد، افزود: رشد فناوری، تغییر الگوهای تهدید و تجربه‌های میدانی اخیر نشان می‌دهد که ضرورت توجه به پدافند غیرعامل بیش از گذشته احساس می‌شود و باید با برنامه‌ریزی دقیق، آموزش مستمر و هماهنگی میان دستگاه‌ها، از بروز خسارات انسانی و اقتصادی در آینده جلوگیری کرد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر